Första dagen i skolan.

Idag var första dagen i skolan för Ella och Vidar. Ella började trean och Vidar började ettan. Kan inte förstå hur tuffa de är! De var så förväntansfulla i morse och de gick med ivriga steg in i sina klassrum. Ella blev välomhändertagen av flickorna som redan var ifullgång med att göra namnlappar till deras platser. Skoldagarna är lite längre än vad de är i Sverige, de går från klockan halv nio till kl kvart över tre. 

När barnen var i skolan passade jag på att sortera de sista lådorna i vårt sovrum, ni vet de där "skit" lådorna fulla med skruvar, tandborstar, små leksaker, läppsyl, osv osv. Det tar lite tid att finna plats till alla småprylar. 

Jag och David åkte in till Migros och handlade lite mat, det är så kul att gå omkring i matbutikerna, helt annat utbud än på en vanlig Ica. Vi har verkligen hamnat i charkuteriernas rike! 

Kl 14:00 var jag åter i skolan, det var dags att mingla med alla mammor på skolan i sann amerikans housewife anda! Oj oj ni kan inte förstå vad 200 mammor kan få tiden att gå, där var ett helt bord fullt med olika grupper man kunde skriva in sig i, jag skrev in mig i följande grupper - daytrips, en gång i månaden åker en grupp mammor till närliggande städer/ marknader/ öar/ -  tennis gruppen, en gång i månaden träffas ett annat gäng och spelar dubbeltennis - hiking gruppen, vandrar runt i olika vandringsleder - gå gruppen träffas för att gå olika runder i närområdena, - och slutligen - bubbel och vin gruppen ! Ja den säger nog sig själv 👍🏼, utöver dessa intressegrupper, träffas även alla svenska familjer och familjer från samma område ! Vem har tid att arbeta med så här mycket kul att sysselsätta sig med! Det bästa av allt är att allt sker när barnen är i skolan, så man behöver inte tänka på att skaffa barnvakt. 

Barnen var jätte nöjda över sin första dag och båda barnen längtar dit i morgon. Det känns skönt i min mammamage! 

Här kommer lite bilder från dagen!


Ella i sitt klassrum.


Vidar i sitt klassrum.


Carro! Chark himlen!! Ni kommer älska det! Barnen kom hem till vars en tårta/ bakelse för att fira första dagen i skolan. 

Kram på er nu ska vi fixa med försäkringar/ läkare !
4 kommentarer
Mamma

Finaste lilla Ella ❤️ Här kommer du trivas

Mamma

Så underbart att höra att ni har det så bra ❤️ 😂😂 tur du inte jobbar och hoppas du satte upp dig på bubbel och vin gruppen 😛 och på dagtid , barnen kan jU ta taxi hem den dagen ... Så härligt Jenniw du kommer ha fullt upp
Tuffa barn har ni verkligen , men ni har gjort dem trygga och pigga på nya äventyr , åh så skönt det känns
Älskar din blogg massor med kramar mamma

Mormor

Åh min lille prins ❤️

Caroline

Åh vad skönt att det går så bra! Jag vill också ha en vin o bubbelgrupp på vår förskola!! Charkhimlen indeed 😋 längtar tills vi ska hälsa på!!!!