Jul runt knuten

Nu börjar nedräkningen till julafton. Denna vecka är full med avslutningar på skolan, en väldigt hektiskt tid för en hemmafru + klassmamma. Det ska planeras julgåva till lärarna, annordnas pysseldag med klassen och avslutning med alla föräldrar. 

Barnen går på jullov redan nu på fredag och Ella fyller år på måndag ( 21/12) så många presenter ska inhandlas, man märker att hon börjar bli äldre då hennes önskelista ser ut ungefär som min Ha ha ha. 

Det blir ett kort inlägg idag för jag måste iväg och köpa julgran innan jag ska hämta barnen på skolan. Vidar ska ha en kompis med sig hem och då måste vi ju bjuda på något gott ( det är tydligen en oskriven regel när man har en playdate) det lärde jag mig den hårda vägen ha ha. 

I lördags var vi vid Dolder och åkte skridskor, blev inte så många bilder då jag var som Bambi på hal is, trodde jag skulle vara mer stabil men ikke! 

Xoxo och God Jul ! 
4 kommentarer

Andra advent

Så var andra advent här! Söndagen spenderades först hemma med tända ljus och mys i soffan. Vid lunch tog vi oss in till Zurich då svenska kyrkan anordnade ett luciafirande i en av de vackra kyrkorna i gamlastan. Fantastiskt fint luciatåg och fina psalmer. Jag fick nästan en tår i ögat när alla sjöng stilla natt. Hämlängtan blev väldigt tydlig då på något sätt. Efter luciatåget gick vi ner till rennweg där vi åt på en fantastisk fransk bistro, mycket trevlig! Sen Åkte vi hem och bakade pepparkakor, Tack mamma och pappa för att ni smugglade med er pepparkaksdeg från Sverige! Pepparkakorna blev jättegoda och hela familjen tyckte det var mysigt att tillsammans sitta runt bordet och baka. 

Här kommer lite bilder från gårdagen. 


Lucia.


Utanför kyrkan stod där några barnvagnar 😆 tror många svenskar passar på att skaffa barn när de bor här.


Jag och Ella på sen franska bistron.


GrossMunster i krispigt vinterljus.


Pepparkaksbak.

Kram kram 
3 kommentarer

Mamma och pappa på besök

I helgen var mamma och pappa här och hälsade på. Det var så otroligt mysigt att få visa dem Zurich, Kusnacht, barnens skola, alperna och skidorten Davos. Jag förstår inte hur vi hann med allt på bara några dagar! 

På fredags kvällen när mamma och pappa kommit med tåget från flygplatsen bjöd jag och David på ost fondue här hemma, för att inte somna av matkoma så gick vi tuben runda i Kusnacht, vi gick igenom centrum och ner till sjön där vi tittade på alla glittrande lampor på andra sidan sjön. Vi avslutade med att gå till hotell sonne där barnen åkte skridsko och vi vuxna värmde oss med lite glögg. 

På lördagen åkte vi in till Zürich och njöt av alla julmarknader, vi fikade på ett mysigt café och vandrade runt i flera timmar. 

På söndagen tog vi bilen och körde till Davos som är en fin skidort, vi lyckades till och med få upp mamma på över 2000 Meters Höjd!!! 

På måndagen var David tvungen att jobba så mamma och pappa fick följa med mig på min gå grupp som jag träffar varje måndag. Vi gick en fin runda och alperna visade sig från sin bästa sida och visade sig i horisonten! 

Det var med en klump i magen som jag sedan vinkade hejdå till mamma och pappa på tågstationen! Hoppas att de kommer snart igen!! 

Här är lite bilder från vår helg! 


Handlar tårta på Hanolds i kusnacht 


Skridsko På sonne hotell


Utsikten från tåget i Davos 


Lite bloodymary på ett hotell i Davos 


De fina alperna som vi fick se från zumikon

Kram kram 
1 kommentar