Kalas hela dagen

I går ( söndag) var det kalas både för en flicka i Ellas klass och en pojke i Vidars klass, tursamt nog var det bara 6 minuter mellan kalasen! Vidars kalas började kl 10:00 och slutade kl 13:30 alltså 3 1/2 timme. Föräldrar och barn hängde först hemma hos dem och vi bjöds på Apero som det heter när man bjuds på dryck ( oftast vin) och snacks, snittar till. Efter en timme eller så var det dags för äventyr i skogen, en fiffig skattjakt där föräldrarna gjort stationer med olika teman, allt från att finna sitt hemland på en karta till att namnge olika träd i sin omgivning. Jag gillade delen då vi skulle bygga en trädkoja och skapa en eldstad. ( scouten i mig jublade). Efter skogsturen var det dags för tårta / cupcakes och godispåse. 

Snabbt från Vidars kalas till Ellas kalas som var ett klätterkalas på ett klättercentrum. ( ni vet klätterväggar och hinderbana på höghöjd fastspända i selar. Här fick inte föräldrar vara med så jag och Vidar roade oss i omgivningarna, vi tänkte att Vidar skulle få klättra i rep-parken ( som jag laddat upp bilder från innan) när vi gått dit inser jag att jag glömt plånboken hemma, jag hade gjort det klassiska misstaget att jag handlat i affären sedan lagt plånboken i shoppingpåsen för att sedan lägga den i köket ! Perfekt ! 

Problemet att Vidar nu inte kunde slänga runt i hinderbanan var synd! Men det gick en kall kår igenom min kropp när jag inser att jag parkerat på en parkeringsplats där man kör igenom en bomm, får en lapp som man sedan betalar för att komma ut !!!!!! Paniken!!! Utan pengar kunde vi alltså inte komma ut. Vi rusar tillbaka till bilen för att genomsöka varenda liten vrå av bilen för att förhoppningsvis hitta en liten förrymd schweizerfranc, i vår jakt hittades godisbitar, kvitton, skräp, en penna, pyssel från de tidigare ägarna av bilen. Men Inga pengar, eller jo vi hittade en svensk tia i Vidars jackficka ha ha. Så i ren ångest satt vi kvar i bilen och kollade på Netflix till kalaset var slut. 

Min sista chans var alltså nu att fråga någon förälder till barnen i Ellas klass om pengar! Fruktansvärt jobbigt då jag knappt träffat dem innan. Jag hämtar Ella och kan bara inte gå mig till att fråga så jag går till receptionen och berättar hela historien om att jag glömt min plånbok hemma och att jag nu är fångad på parkeringen. Efter lite tyska med en kollega och ett besök i ett annat rum får jag en betald biljett så jag kommer ut!!! Så kan det gå när man är tankspridd och disträ som bara jag kan vara! 


Vidar framför kojan alla byggde i skogen.

Hoppa säck tävling. 

Vi körde hemifrån kl 09:20 och var hemma igen kl 17:00 och då beställde vi pizza med leverans hem till dörren as dyrt men såååå värt det efter den dagen!

Kram 
1 kommentar

Historia

Jo i onsdags gick jag en guidad tur igenom Zurich tillsammans med andra föräldrar från skolan. Guiden var en föredetta historielärare från skolan. 

Vi fick höra många intressanta historier från Zürich historia, då jag verkligen älskar historia så lyssnade jag med stora öron. Jag hoppas att jag kommer ihåg mycket så jag kan berätta lite när vänner och familj kommer hit. Gamla staden i Zürich som är från medeltiden är riktigt häftig, och då man byggde husen i sten redan då är mycket bevarat.

Igår när jag öppnade brevlådan låg där ett paket, när jag öppnade det stod det att kommunen ville tacka oss invånare för att vi haft överseende med vägbygget som varit under augusti och september månad. ( detta vägbygge har varit ca 400 meter från oss då har inte varit något jobbigt alls. Men bakom meddelande fanns en chokladkaka! Så gott och så uppskattat ! Tack Küsnacht germinder för detta 👍🏼Barnen har också fått sina fina klassfoton! Så fina 


Ellasbhar jag inte här tyvärr då hon har dem i sin skolväska meniga ska ta och läggs upp det också jag lovar. 

Kram
3 kommentarer

Veckorna går...

Så har en hel vecka gått igen. Herregud vad snabbt det går! Så vad har vi hittat på denna veckan? Hmm vi har faktiskt inte gjort så mycket. Barnen har varit i skolan och i tisdag så sammåkte Ella med en kompis till sin ridning, Ellas kompis lillebror var här hemma och lekte med Vidar. De leker verkligen super bra med varandra. De är väldigt lika och spelar tv spel, leker minecraft och springer runt och leker med svärd. 

Barnen har börjat ha lektioner utomhus så nu har sommarjackor och sommarskor hamnat i förrådet och vinterjackorna är framme. I morse var det lite frost ute så det går fort nu till vintern. 

Igår had fusk fredag, vilket innebär att vi låtsas som om det är fredag och äter tacos, tittar på film och äter chips. Ibland har vi det för att vi är gottegrisar men denna gång var det för att David ska resa i ög till Nice med jobbet och han missar då fredagen här hemma. 

I helgen ska vi bara hänga här hemma och mysa tror jag. Baka lite kanelbullar och höstmysa. 

Kram 
0 kommentarer