Mycket resande

Så har familjen Lang varit iväg igen, denna helgen var vänner från Sverige i Verbier och de bjöd hem oss till deras Chalet, och en sådan inbjudan kan man inte säga nej till, så i fredags packade vi bilen full med skidutrustning och begav oss till Verbier, Det var en biltur på ca 3 timmar. 

Vi spenderade två fantastiska dagar uppe i alperna, lördagen bjöd på fantastiskt soligt väder. Barnen har blivit så duktiga på skidor! När vi skulle åka hela vägen ner från toppen så försvann David, Vidar, Ella och Lucas ner i en SVART backe ( svåraste pisten) jag stod kvar på toppen ha ha tills jag insåg att jag aldrig kommer komma ner med ben och armar i behåll om jag försökte åka efter, så jag tog den blåa ( lättaste) pisten ner istället. På kvällen åt vi middag i huset och kollade på Melodifestivalen. Barnens favoriter var Panetoz vi vuxna höll tummarna för Franz och hans fina låt. 

På söndagen packade vi först alla saker så vi bara kunde köra hem efter backen. Sen åkte vi skidor fram till kl 15, trafiken hem var hemsk så det tog nog ca 4 timmar men barnen sov hela vägen, så det var en skön biltur. 


Här kommer lite bilder från helgen. 

Här låg huset/stugan, Verbier village. Massa små trähus som är allt från 100 år gamla till helt nya. 
Kram kram 
3 kommentarer

Tillbaka efter semestern.

Då har barnen haft sportlov, då alla klasskompisar drog till alperna och skidåkning, då drog familjen Lang till värmen med sol och bad. Veckan har spenderats i Dubai. Åhhh vad jag älskar Dubai, fantastiskt klimat, bra mat, inte så farligt dyrt och inte för lång flygresa! 

Vi skulle bo på Le Meridien men när vi skulle checka in berättade de att hotellet var fullbokat, och att de därför uppgraderat oss till sitt syster hotell Westin som låg bredvid. Ha ha vi tackade och tog emot såklart! 

Westin var ett superfint hotell. Bra barnpool och bra restauranger. 


Hotellrummet


Alla våningar


Hotellet är den beiga låga byggnaden och skyskraporna är Dubai's skyline i marinan. 


De första dagarna hängde vi mycket i barnpoolen då här fanns tak och vattenrutschkana. Vi gjorde små utflykter i veckan. Bland annat åkte vi till Atlantis aquaventure. Som är en gigantisk vattenpark

Av säkerhetsskäl tog vi inte med oss våra telefoner men vi tog några bilder med vår gopro

Vi filmade mycket, men man ka inte lägga in filmer på bloggen. 

Vi gick ut och åt på många fina ställen, vi åt indiskt, mexikanskt, amerikanskt, skandjur osv osv. 

Efter en vecka med konstant bad så lärde vår lilla Vidar sig att simma! Äntligen! Som han har längtat efter detta. 

Nu måste jag leka med barnen de har tydligen gjort en hinderbana till mig i huset. Massa kramar! Och ta hand om er! 


2 kommentarer

En helg med lite av varje

Så var det söndag igen. Det har varit en mysig helg, lugn och härlig. I fredags när barnen kommit hem från skolan så lekte de här hemma, Vidar hade en kompis med sig från skolan. I helgen bestämde vi att det var en iPad och tv fri helg, vilket skapade panik hos vår lilla Vidar, då detta är det bästa han vet, men vi tyckte att det kan vara nyttigt att vara utan detta då och då. 

Lördagen började lugnt och jag och Ella blev överraskade med frukost och blommor av killarna i familjen 💕 vi klrde sedan till ett experimentrum där barnen gick i olika kunskaps rum, allt från teknologi - biologi - elektricitet osv. 


Här skulle man klippa i en pappersmugg för att få den att flyga i fläkten. 


Lyssna på olika språk.


Testa att vara en nyhetsuppläsare, Vidar är kameraman jag är vid spakarna, Ella är såklart nyhetsankare 😀


I restaurangen fick barnen göra sin egna pizza! 

Efteråt åkte vi in till Zürich, David klippt sig och jag och barnen fikade på starbucks. 

Idag åkte vi till Uetliberg och vandrade längst med bergskammen, riktigt blåsigt och ruggigt så vi gick i ca 1h och 30 min  innan vi tog liften tillbaka ner till bilen igen. 
Nu spagetti bolognese och mys med filtar! 


Kram! 
2 kommentarer