End of year picnic i skolan

Då var mina åtaganden som klassmamma avslutade för detta året. Vi avslutade året med en gemensam avslutningspicknick i skolans gymnastiksal och dansstudio ( eftersom det regnade) på skolan har de tre ettor som firade tillsammans. Som klassmamma har vi i uppgift att arrangera hela arrangemanget med aktiviteter, presenter till lärarna, mat, och pynt m.m. 

Vi har haft många möten om hur vi ska lägga upp det och vi fick många frivilliga föräldrar som donerade mat, bestick osv. 

Som present till Vidars lärare och lärare assisten bestämde jag och den andra klassmamman att vi ville att varje barn i klassen skulle skriva en dikt till sina fröknar om varför de är speciella. Varje dikt började med "the most important thing about you is that you are ....." Jag sammlade sedan Ihopa alla dikter och gjorde en fin bok av det. I klassrummet läste sedan barnen upp dikterna till fröknarna och resultatet var så otroligt fint! En pojke hade skrivit så fint att både fröken och mammor började gråta, det speciella är att pojken lämnar ICS i sommar för att flytta till Danmark. 

Här är hans dikt.

Ms. Safaa
The important thing about you is that you are nice and kind and always make me feel happy.
Your voice is like a butterfly and you make me fly like a star.
You make me feel soft and warm and I wish I could stay in your class forever.
Thank you for helping me with measuring my blood sugar and teaching me so much math.
But the important thing about you is that you are nice and kind and always make me feel happy.


Så fint!!! Det var en prefekt present till dem då de är typen av personer som uppskattar genomtänkta personliga presenter istället för saker. Vi gav även ett presentkort på ett hamambad i zurich. 

Innan maten fick barnen leka på olika stationer i gympahallen och dansstudion och de hade sååå kul. Maten var också uppskattad. Det hela avslutades med att föräldrarna delade ut fantastiska blomsterbuketter till mig och Trias som tack för att vi varit så duktiga klassföräldrar! Så snällt av dem! 

Här kommer lite bilder 

Utsidan på diktboken 


Litteratur timme i klassrummet ( barnen läste sina egnaskrivna sagor för föräldrarna)Vidars saga the whale stuck on the Beach.


Barnen läser sina dikter 


Organiserat kaos i PE hallen 


Picknick maten 


Pigs in blankets var barnens favvo 

Snart är det sommarlov!! 

Xxx
2 kommentarer

Möhippa och stockholmshelg

I helgen var vi i Stockholm! Det var så härligt med en riktig sverigedos, jag hade inte varit i Sverige på 6 månader så det var riktigt härligt. Vi flög till Sverige i torsdags kväll. På fredagen hängde jag och barnen först i Stockholm med Jannike, vi gick i affärer och fikade. På eftermiddagen åkte jag och barnen till Carro och Hugo. Ebba blev sååå chockad när vi plötsligt stod utanför dörren 😀 men kusinerna fann sig direkt och började leka direkt. Vi busade i parken och åt fantastiskt god lasagne som Hugo gjort! 

På lördag morgon kidnappades Carro och vi alla överraskade henne på Grand hotell. Där åt vi champagnefrukost och hade det väldigt trevligt, därefter gick vi till en dansskola och vi fick lära oss en Beyonce dans av danstränaren Alexander ( som dansade med Bianca i Lets dance) riktigt kul var det!! 

Därefter blev det picknick och ombordstigning på waxholmsbåt för att ta oss till ett lantställe ute i skärgården. 

Kvällen kantades av mycket vin/champagne och många roliga lekar/minnen. 

På söndagen tog vi det ganska lugnt, vi träffade mamma och pappa som snällt nog rest upp till Stockholm för att hjälpa oss med barnen, vi gick på Skansen och tittade på djuren. 

Igår reste vi hem ganska sent och trots att vi reste med Swiss så var flyget försenat så vi kom hem runt 12 på natten.

Skönt att vara hemma igen men nu är sommarlovet nära!! 


Jag hade min svenska telefon i Sverige så jag har inte så många bilder tyvärr. 

Kram 
0 kommentarer

Internationella festivalen på skolan

Idag har vi varit på den internationella festivalen på barnens skola. Vilken fantastisk festival det var. Alla nationaliteter som finns på skolan var representerade i form av olika matstånd. Där fanna verkligen allt man kan tänka sig, japansk sushi, koreansk kimchi och dumplings, amerikanska hamburgare, svenska kanelbullar, holländska våfflor och öl, engelsk bun med bacon, indiska currys, libanesisk Meze, mexikanska tacos med margheritas, spanska skinkor och potatiskakor, osv osv osv! 

All organisation och frivilliga var mammor och pappor från skolan. Alla hade pyntat sina stånd med flaggor och musik. Det var så häftigt! 

Festivalen startade med en parad med alla barnen och flaggor för att visa vilket land de kom ifrån, de var så fint att se hur många olika kulturer som samsas på barnens skola och hur fina och stolta alla är över sina ursprung. 


Här har vi det kinesiska ståndet där det bjöds på Softbuns med någon typ av kött och grönsaker i. 


Här har vi vårt svenska stånd som jag stod i, vi hade bakat kanelbullar, kladdkaka och chokladbollar.


Utöver matmarknaden så var där uppträde, en stor bokoutlet, loppis, hopptorn, dunktank där man fick kasta en boll på en stor darttavla, träffade man bullseye så tippades en hink med vatten på den lärare, rektor, förälder som satt där 😂

Nu sitter vi här hemma med magarna fulla med mat, barnen har playdates, Vidar har en kompis här hemma, och Ella åkte med en kompis hem till dem. 

Om ni vill se fler bilder från skolans International festival så följ länken till skolan här - http://www.icsz.ch/page.cfm?p=514&newsid=169

Kram
1 kommentar