Sköna maj välkommen...

Ja så var april nästan slut! Otroligt vad tiden går fort. Jag har googlat massor på eventuella svenskar som firar Valborg här i Schweiz men utan lyckat resultat. Verkar som att vi får klara oss utan Valborg i år. Är det bra väder kanske vi kan köra till någon hike och grilla korv utomhus för att få lite valborgskänsla.

Snart närmar sig kristihimmel och barnen är lediga torsdag och fredag från skolan. Vi tänkte köra ner till Italien och mysa i ett par dagar. Vi har inte bestämt om vi kör till Como eller Genua ännu, eller om vi hittar något på vägen. Men Italien blir det absolut, ska nog ägna lite tid åt att googla runt på alternativ idag. 

Vädret här är som i Sverige men med högre toppar och djupare dalar, alltså väldigt spridda skurar. För några dagar sedan snöade det och flera VM låg på backen uppe vid skolan! Men dagen efter var det strålande sol och nästan 15 grader varmt! Så det är svårt att bestämma helgaktiviteter då man aldrig riktigt vet hur vädret ska bli. 

Om man bortser från dagen med snö så är våren verkligen här, alla träd har nu slagit ut och massor av blommor i gräset, 


Bilden är från gågruppen längs med Toblerweg.


Igår var jag riktigt husmoderlig då jag gjorde eget smör! Det blev så otroligt gott, ska absolut göra det fler gånger! 
Nu dags för frukost! 

Kram
0 kommentarer

Uppdatering

Oj så länge det sedan förra inlägget, min underbara mormor ringde och meddelade att hon och Margareta, mormors fina vän som hjälper henna att läsa bloggen ville ha en uppdatering 💕 och det var bra att du ringde mormor för jag har helt glömt att uppdatera bloggen. 

Som skolterminen i Sverige så är det många helger även här i Schweiz, det är inte många hela veckor innan sommarlovet som startar den 23 juni. 

I måndags denna veckan så var barnen lediga då man ( ja detta låter konstigt ) firar sechseläuten, man firar att vintern är slut och att sommaren kommer, liknar vår Valborg. Dock är det en tredagars fest som bara firad här i Zurich, det börjar på måndagen med en parad av alla Gillen (guilds) som representerar alla hantverksyrken. De går igenom staden med hästar och kastar blommor, även barnen har en parad. Alla från paraden samlas på sechseläutenplatz dom är framför operan i zurich.  kl 18:00 prick så tänds ett stort bål mitt på torget, på toppen av bålet står en snögubbe som är fylld med halm. I huvudet på snögubben finns det massor av smällare/krut. Man tar tiden på hur lång tid det tar från det att bålet tänds tills det att huvudet sprängs på snögubben. Tar det långtid så blir det en dålig sommar, går det fort blir det en fantastisk sommar. 

I år tog det 43 minuter och 34 sekunder, vilket var det sämsta resultatet någonsin - så bööggen ( fniss - ja den heter så snögubben alltså!) förutspår att det blir den värsta sommaren någonsin 😫, jag hoppas att den har fel såklart! Annars så har vi fulltupp med allt som händer i skolan, jag har varit med som frivillig på två olika utflykter i Ella och Vidar's klasser, barnens våraktiviteter har börjat. Det är bland annat - martialarts, track and field, legodesign, fotboll, osv

Så vi har att göra 😂 

Nej nu måste jag hjälpa barnen duscha. 

Kram 
1 kommentar

FIFA

Idag har jag och barnen åkt S-bahn till Zürich och gått till FIFA museumet som öppnade i februari i år. Det var ett fantastiskt fint museum om fotbollens / Fifas historia. Massor av gamla saker från VM genom tiderna. Interaktiva utställningar/ filmer / och ett play area där man skulle skjuta fotbollar och få poäng i olika stationer. 

Här kommer lite bilder 


Denna bild är från en trädgård som ligger vid oss, massor av blommar som trängs i gräsmattan.


Ingången till museumet


Utställningen börjar med en regnbåge gjord av Fifas alla medlemsländer i vänstra hörnet skymtar Sveriges matchtröja. 


Lite mörk men här är Ella och Vidar vid VM pokalen


Här är VM pokalen i närbild


Ella och Vidar känner på fotbollar och skor från olika VM genom tiderna.


Sveriges bragd förevigat på museumet VM -94


Vi provsitter stolarna från samtliga VM arenor genom tiderna Vidar sitter i stolen från VM arenan i Paris -98


Självklart fanns här fotbollsspel samt nya FIFA -16


Och Sonos stolar med nationalsångs quiz och alla VM låtar genomtiderna


Fantastiskt fint och påkostat museum kan varmt rekommendera det!


1 kommentar