Frankrike

I fredags när David slutat jobba så kände vi för att köra någonstans, vi har besökt några av våra grannländer, men vi hade fortfarande inte kört till Frankrike och Österrike. Vi bestämde snabbt att vi skulle köra till Frankrike och med kartorna i högsta hugg så hittade vi en stad som heter Colmare, staden kallades lilla Venedig och lilla Strasbourg vilket lät perfekt så, när barnen var hämtade från skolan så packade vi bilen och körde till Colmare. 

Det tog ca 1 timme och 50 minuter. Lagom lång bilfärd, vi bokade hotell från bilen Ich valde ett med pool så barnen kunde bada lite. 

Colmar som ligger i Alsace bjöd på god mat och goda viner, och en fantastisk stad. 

Här kommer lite bilder.


Bad i poolen på hotel Rapp


Vi passade på att köpa goda korvar och ostar 


Till lunch blev det musslor en stor favorit hos stora och små. 


Innan vi åkte hem körde vi in på en stor supermarket och handlade mat och vin bor man i Schweiz får man passapå när man är utanför landet. 


Gränsen mellan Frankrike och Schweiz.

Kram kram  
1 kommentar

Helg

Så var det äntligen helg. I fredags behövde David bilen så jag tog Råget in till Zürich och sen vidare till skolan för att hämta barnen. När barnen slutat fick de leka en stund på lekplatsen på skolan innan vi gick ner till tåget. Vi tog tåget ner till Zürich. Jag hade kollat upp en japansk affär som vi skulle gå till. Det är väldigt populärt på youtube att olika personer köper japanskt godis och sen testar det. I affären hade de massor av spännande godis och chips så vi köpte så mycket vi orkade bära. 


Väl hemma igen så testa vi alla olika sakerna och satte betyg på det, populärast var den rosa förpackningen längst till höger, det var ett litet runt kex fylld med choklad. Värst var Takochips som var ett litet chips med smak av bläckfisk och skaldjur! Blä! 

Igår ( lördags) så hade vi en slappedag på förmiddagen, barnen spelade schack , vi kollade på någon film och bara hängde. På eftermiddagen tog vi bilen och körde till Zürich, den behövde en tvätt efter all slask som smutsat ner den. Vi klrde sedan Vidar till vår favorit park Zurich horn där vi promenerade längst med sjön 
 

Härligt väder, och man kunde riktigt känna hur solen värmde. 

Vi köpte charkisar på Globus, belotta skinka och tryffel salami. 


Till kvällsmat blev det barnens favorit ostfondue. 

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, vi får se vad vi är sugna på. 

Vi har beställt en resa på sportlovet!!! Alla brukar åka skidor på sportlovet men eftersom vi kan göra det varje helg här så drar vi till värmen istället! Vi har bokat flyg och hotell i Dubai! Vi älskade Dubai när vi var där senast så vi längtar! Vi dka testa ett nytt hotell denna gången, hotellet heter Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina. Det ligger vid stranden så vi kan både bada i pool och i havet. Så härligt det ska bli! Jag behöver verkligen sola, jag blir så otroligt blek på vintern. Ha det bra alla !! 

1 kommentar

Full fart

Nu är allt igång på allvar. 

Denna vecka var det åter dags för tyska,  idag och imorgon stänger skolan kl 11:50 för att sedan hantera föräldrasamtal, jag har bokat in tider för Ella och Vidar idag. Det ska bli kul att höra hur de utvecklats på deras första halvår i skolan. Imorgon ska vi passa M och M sp jag måste planera lite inför imorgon, 

Snart är det dags att var värdinna för terminens parents coffee mornings. Där föräldrar ( mammor) träffas och dricker kaffe och diskuterar det kommande läsåret, jag och den andra klassmamman tar upp saker som läraren vill ha hjälp med, osv. 

Annars så har vi det bra, barnen njuter av att snön äntligen kommit, vi hittade en prefekt backa att åka pulka på, den är hög och brant så de får en ordentlig fart ner för backen. 

1 kommentar