Vandring

I söndags var vi och vandrade hela familjen, Vi åkte hemifrån vid 10 och satte navigatorn på HochYbrig som vintertid är den närmsta skidorten för alla Zürichbor. På sommartid så öppnar bergen upp för spektakulära vandringsleder som är helt magnifika att uppleva. 

Vi valde att vandra den leden som gick uppe på kammen, när en vandringsled i Schweiz har fin utsikt kallas de för panoramaweg och det var just en sådan led som vi vandrade. 

Vi parkerade vid liftstationen Weglosen vilket är en kabinbana som tar en upp till mitten av berget, därifrån får man sedan ta en sittlift till toppen. 

Här är en bild på vandringskartan 

(null)


Vandringen hade magisk utsikt åt båda hållen eftersom vi vandrade längst med kammen på berget, som vanligt så tar man en miljon bilder på den fina utsikten och de fina fjällkorna som strävar runt fritt uppe på bergssluttningarna, vi fick till och med möjlighet att klappar en på mulen!  Men oavsett hur många bilder man tar så blir det inte lika vackert som det är i verkligheten, utsikten gör att man nästan tappar andan och man blir liksom helt stum av  hur mäktiga bergen och dalarna är. 

Här följer lite av de bilder jag tog längst med vägen 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


3 kommentarer

Stockholm

Hej! 
 
I helgen var vi i tsockholm och hälsade på David's storebror och hans familj. Vi var dit bjudna för att vara med på deras lilla dotters dop, och att fira deras andra dotters 3 årsdag. 
 
Vi flög till Sverige direkt efter det att barnens skola hade slutat, nu när Ella går i secondary så är det mer strikt att inte missa för många skoldagar. Vi körde och lämnade Molly hos en snäll tjej som tar hand om henne när vi ska åka iväg någons och sedan bar det iväg till flygplatsen. 
 
I stockholm landade vi ganska sent så på fredagkvällen hängde vi bara i lägenheten och pratade. På lördagen hade vi lite klädstrul så jag och Ella begav oss till Zara för att köpa en ny klänning till Ella, men jag måste säga att jag blev grymmt besviken på utbudet som Zara har just nu. Vi hittade ingenting så vi gick istället till frisören och klippten oss. Vi passade även på att få en Blowout så vi var fina i håret till dopet. 
 
Vi löste klädproblem med att köpa en fin kofta till elle som hon kunde ha tilsammans med en av de klänningar vi tagit med oss till henne. Vidar var även han i lite klädpanik så Pappa David och Vidar fick även de åka till Zara för att köpa kavaj och finskjorta. Vidar blev så fin och ståtlig i sin nya kavaj. 
 
Dopet var jättevackert! Stockholm visade sig från sin bästa sida och solen strålade. 
 
på kvällen gick vi ut och åt alla Lang bröderna med respektive, Vi konstaterade att detta var enda gången som vi alla var ute och åt tillsammans själva, utan barn och utan föräldrar!! så sjukt att vi inte lyckats göra det tidigare för det var super trevligt! 
 
Vi avslutade kvällen på en nattklubb i stockholm, men eftersom vi alla skulle på barnkalas dagen efter så gick vi hem snällt kl 01.00. Att vara trött och lite bakis på barnkalas är inget kul. 
 
På söndagen var det dags att åka tillbaka till Molly och Schweiz. När vi kom hem så följde vi Valdramatiken med stort intresse och det är ju kul att det verkar som att våra utlandsröster faktiskt kan avgöra alltihopa, Vi håller tummarna att det går vägen nu och att partierna på något sätt kan stoppa SD från att få inflytande i politiken framöver. 
 
Nej nu måste jag vika Tvätt. :) 
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

0 kommentarer

Helgen som varit

Denna helgen har vi mestadels tagit det lugnt, men vi har ändå hittat på lite. 

Jag och Ella började lördagen med att åka i. Till Zürich för att förnya vårt shellac som vi började att göra när vi var hemma i Åhus i somras. Ella tycker det är skönt att ha fint nagellack som faktiskt håller i flera veckor utan att bli fult och slitet. Vi fick vänta en ganska lång stund på salongen men tillslut var det vår tur. 

(null)

(null)

(null)


Efter nagelsalongen gick vi till starbucks och fikade. Ett måste varje gång vi har tjej dag i Zürich. 

Idag Söndag åkte vi till Fork and Bottle och åt brunch.

(null)

(null)

(null)

(null)


Efter en härlig brunch så åkte vi till Zürich flygplats där de firade 70 års jubileum. Med utställningar, barnen fick gå in och titta i helikoptrar, ambulanser, stridsflygplan. Osv osv, vi stannade och tittade på en häftig flyguppvisning. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Nu är vi hemma igen 
0 kommentarer