Klassförälder

Så åkte man på det igen :) Ha ha. Att vara klassförälder är ändå väldigt kul. Man får en så god kontakt med både lärare och föräldrar. 

Idag har jag gjort klasslistan vilken var knepigare än någonsin. Den nya datalagen innebär att skolan inte får ge ut någon information om andra föräldrar utan de måste aktivt gå in i databasen och registrera sig att informationen får ses av andra föräldrar. Och givetvis så är det väldigt få personer som gör detta. Men efter mycket om och men och mycket detektivarbeten så lyckades jag tillslut både göra klasslista, emailgrupp och WhatsApp grupp. Därefter var det dags för lunch med de andra svenska föräldrarna på skolan. Alltid trevligt att träffa alla trevliga mammor. 

Fick reda på av några andra mammor att nu när Ella börjat sexan så är det viktigt att registrera henne för svenska lektioner som arrangeras av svenska skolförbundet i Zürich så hon senare kan göra ett svenskaprov som ger henne behörighet att studera i Sverige på universitet ( om hon vill ). Så det är också fixat idag. 

Nu sover barnen och jag ska lägga mig i soffan och titta på TV. 

(null)

Bild från Küsnacht i lördags.
0 kommentarer

Pass

När. I var i Sverige i somras uppmärksammade personalen på Zürich flygplats att barnens pass hade fått ut! Men vi fick flyga till Sverige ändå och tanken var att passen skulle fixas i Kristianstad men vad vi inte visste var att skaffa pass i Sverige är inte så lätt som den en gång varit! Första lediga tid var i början av augusti så möjligheten att få passen innan vi skulle hem var omöjlig. Så med skakiga ben tig vi oss igenom kastrups flygplats och på planet ytan att någon bad om att se barnens pass!! SKÖNT! 

Så väl hemma fick jag sätta mig in i hur detta med att skapa pass fungerade i utlandet för en svensk medborgare. Med hjälp från snäll personal på Sveriges ambassad i Bern fick vi en akuttid för att förnya barnens pass. 

Jag packade väskan full med PASS, Visum, blanketter och godis, och hämtade barnen från skolan kl 11:30. Kl 12 tog vi tåget in till Zürich och kl 14:30 var vi i Bern Schweiz huvudstad. Som tur var ligger Sveriges ambassad bara ett par hundra meter från tågstationen så det var otroligt smidigt att ta sig dit. Väl inne på ambassaden så fick det till precis som det gör hos polisen i Sverige. Foton togs, blanketter uppvisades och betalning genomfördes. 

Väl hemma igen konstaterade jag att vi faktiskt varit i Sverige idag. VAAA?! Sa både Ella och Vidar. De skrattade bara när jag försökte förklara att ambassaden faktiskt är svensk mark. 

Ikväll är det dags för möte i skolan. Vi ska få lyssna på när rektorn håller det obligatoriska talet, och sedan träffa Vidars nya lärare Mr Marsh. 

(null)

(null)

(null)

1 kommentar

Helg

Denna helg har vi varit hemma och njutit av set fina vädret och vår nya dina uteplats. 

Ella har haft en kompis som sovit över här från lördag till söndag. De har sovit i tält i källaren och myst som bara 12 åriga tjejer kan. 

Idag gick vi till stranden och badade, sommaren är verkligen inte slit här. Idag var det 28 grader och 26 grader i vattnet! MAGISKT. 

Jag har fortfarande inte vant mig vid att alla affärer är stängda på söndagar så vi hade inte mycket att göra kvällsmat av här hemma så det Rick bli pasta med korv ha ha lyxig söndagsmiddag! 

Nu gör vi oss redo för en ny fullpackad vecka med besök på ambassaden, möten i skolan och vardagsfix. 

(null)

(null)

(null)

(null)

0 kommentarer