Sportlovet

Så var vi tillbaka i Zurich igen, efter mysiga dagar i Italien. 


Vi började resan i Milano, där vi spenderade kvällen och dagen. Vi kikade på allt som hör Milano till. 

På eftermiddagen körde vi vidare mot Genoa som ligger vid Medelhavet. Vi stannade på ett Grand hotel som låg precis vid vattnet. Vi åt en fantastisk middag på hotellets tak, innan vi gick tillbaka till hotellrummet för att planera nästa etapp på resan

Vi drog dagenefter vidare in mot Toscana och Pisa där vi stannade för lunch och såklart för att kika på det lutande tornet. Det var väldigt häftigt att se det i verkligheten. Väldigt mysig stad, men utöver tornet så var där inte så jättemycket att upptäcka. 

Vi körde vidare för att spendera kvällen och nästa dag i Florens, och WOW vilken häftig stad! Så mycket kultur och historia. Tyvärr dog min telefon efter en fantastisk middag med det godaste vinet jag någonsin druckit. Men några bilder han jag att ta 😀 dagen efter vi ankommit till Florens så gick vi en runda till i staden och vi lyckades hitta en fantastisk marknad,  loppis

Efter Florens styrde vi bilen igenom Toscana och vidare norrut för att börja ta oss närmare Schweiz. Vi älskar Comosjön men ville testa något annat, så vi hamnade på ett fantastiskt boutiq hotel uppe på berget vid Gardasjön. Hotellet var en fantastisk gammal byggnad menen underbar trädgård med utsikt över sjön.

Hotellet hette Villa Sostaga och de hade endast 19 rum så det kändes verkligen som om man bodde hemma hos någon. Det bästa av allt var att de två ägarna ( ett äldre italienskt par) bodde påhitellet med sina två underbara bulldoggar. De var sååå söta och barnen älskade att leka med dem ute i trädgården. 


Efter Gardasjön körde vi hem till Zurich igen. En fantastisk rundtripp i norra Italien! Jag ÄLSKAR Italien 💕

3 kommentarer

Sportlov

Barnen startade sitt sportlov i torsdags få skolan hade planteringsdag på fredagen. De schweiziska barnen har sportlov dem också så hela byn är helt öde. Alla åker verkligen iväg och åker skidor dessa veckor ( i Schweiz har de sportlov i 2 veckor) vi beslutade att stanna hemma i veckan då vi ska iväg på en längre resa på påsklovet. 


Vi tänkte att vi ska göra små utflykter runt omkring i Schweiz för att sedan köra någonstans i Italien i slutet på veckan. 

Vi har redan hunnit med att åka till technorama utanför Zurich. Det är ett fantastiskt teknikmuseum med massa olika experiment att utforska. 


2 kommentarer

Fotbollsturnering

Förra veckan var jag med Vidar på skolans fotbollsturnering där Vidar spelade i ett av lagen. Alla de internationella skolorna var representerade och turneringen var på den internationella skolan i Zug. 


Barnen åkte skolbuss dit Oxhagen och två andra mammor från skolan åkte tillsammans dit för att hejja och hurra på våra fina killar. 

Det gick väldigt bra i turneringen och killarnas lag kom på 7 plats av 12 lag. De var så duktiga och fina mot varandra på planen! Härligt att se att lagandan och sporten verkligen lärt dem att jobba tillsammans.


1 kommentar