Klassförälder

Så åkte man på det igen :) Ha ha. Att vara klassförälder är ändå väldigt kul. Man får en så god kontakt med både lärare och föräldrar. 

Idag har jag gjort klasslistan vilken var knepigare än någonsin. Den nya datalagen innebär att skolan inte får ge ut någon information om andra föräldrar utan de måste aktivt gå in i databasen och registrera sig att informationen får ses av andra föräldrar. Och givetvis så är det väldigt få personer som gör detta. Men efter mycket om och men och mycket detektivarbeten så lyckades jag tillslut både göra klasslista, emailgrupp och WhatsApp grupp. Därefter var det dags för lunch med de andra svenska föräldrarna på skolan. Alltid trevligt att träffa alla trevliga mammor. 

Fick reda på av några andra mammor att nu när Ella börjat sexan så är det viktigt att registrera henne för svenska lektioner som arrangeras av svenska skolförbundet i Zürich så hon senare kan göra ett svenskaprov som ger henne behörighet att studera i Sverige på universitet ( om hon vill ). Så det är också fixat idag. 

Nu sover barnen och jag ska lägga mig i soffan och titta på TV. 

(null)

Bild från Küsnacht i lördags.
0 kommentarer