Första veckan i skolan

Så var skolan och rutinerna igång igen. Så skönt med lite struktur igen, barnen var glada att vara tillbaka i skolan, och träffa alla kompisar. Vi har redan ett par playdates inbokade nästa vecka. Denna veckan började med att jag var ute och gick med monday mornings walking gruppen, vi gick extra länge för att kickstarta terminen, Vi gick från skolan ner till kusnacht och sjön där vi tog en kaffe och snackade en stund, sen valde några att ta tåget hem, men vi var ett par stycken som hade bilarna vid skolan så vi fick tillbaka igen, vi började gå kl 08:30 och vi var tillbaka vid skolan kl 11:30. En bra start! 

På tisdagen var det åter till skolbänken och tyska lektion, Herregud vad svårt det är med tysk grammatik!!! När man tror att man kan något, så kommer det nåhot undantag och helt plötsligt kan man ingenting längre, orden är inga problem då det är ganska likt svenska, men oj oj jag får verkligen börja plugga lite hemma om jag ska lyckas med grammatiken. 

Resten av veckan har jag tillbringat hemma med att plocka, städa, handla osv. 

Snön har äntligen kommit till oss i de lägre områdena i Schweiz, det är mer snö uppe vid skolan då den ligger på högre höjd och längre ifrån sjön, men vi har lite på marken här hemma iallafall, förhoppningsvis får vi lite mer i helgen så vi kan bygga snögubbar. Får vi inte mer får vi ta oss till zumikon och åka pulka. 

Hoppas alla ni har det bra i kalla Sverige, har följt nyheterna, mycket snö och hala vägar. Kram kram 


1 kommentar
Mamma

Åhh äntligen lite uppdateringar 😘 Här är som du skriver halt och kallt ❄️ Så härligt det var att prata med er häromdagen , så otroligt duktiga på Engelska sååå snabbt det går
Ni har det härligt i S landet , barnen trivs ju verkligen och nu längtar vi till er , det går snabbt och snart är vi där igen 🙏🏼❤️ Kram och godnatt